Bra anime/manga

De bästa anime/manga serierna som jag läst och sett är nog, när jag tänker efter, dessa:

666 Satan: (manga, men förhoppningsvis så blir det en anime) kallas även O-parts hunter i vissa länder (suck)
Själva handlingen i denna manga är jäkligt lik den i naruto. handlar om en kille som har djävulen "inlåst" i sin själ, typ. Lite svårt att förklara men den är riktigt bra. Om du tyckte om naruto så borde du läsa denna!


Kuroshitsuji: (Black butler): handlar om Ciel phantomhive, 12 år gammal, och hans butler sebastian, som inte är vilken butler som helst. Mer vill jag inte spoila :P

Fullmetal alchemist: Denna är och kommer alltid vara en av mina favoriter. Handlar om två bröder som söker efter de vises sten. Anledningen till varför man älskar denna så mycket beror till största del på karaktärerna och spänningen. Man kan inte sluta titta på den. Utöver detta så avslutades nyligen en ny säsong av FMA:
Fullmetal alchemist: brotherhood: Eftersom den första säsongen fick ett "påhittat" slut som jag kallar det så gjorde de om serien helt från början och följde mangan till slutet. Nästan lite sorgligt att Serien, och mangan, tog slut precis samtidigt!!! :(

Durarara! : även denna serie har sjukt sköna karaktärer. bland annat har vi den huvudlöse ryttaren celty, en rysk sushi-säljare som kallar sig för simon och Izaya som älskar att se människor "stupa".
den är riktigt bra, även denna avslutades nyligen.

Soul Eater: Denna kommer på första plats för mig! har precis den humorn jag är ute efter, och det finns även ett natt-version av den som är mycket blodigare än dags-versionerna. I like it! Den kan se barnsligt tecknad ut, men emellanåt är det riktigt grym. Återigen: I like it.
Här har vi personer så som: Black star: En kille som har ett enda mål: att bli gud! Kid( Death the kid): perfektionisten som bryter ihop så fort han ser en förstörd staty och Maka: Som med sin vän Soul försöker nå sitt mål: att göra soul till en death-schtyche. (om det stavas så). Utanför detta finns det massor med fler karaktärer som man bara älskar,mina favoriter är: Makas pappa Spirit och Dr stein (franken stein) som är de tre huvudpersonernas lärare, typ.

se den!

To aru majutsu no index: handlar om en kille som bor i ett framtida samhälle där det finns vissa personer som kallas för ESP. (Betyder att de besitter krafter). det jobbiga med denna kille är att hans förmåga är att kunna stoppa annan "magi", vilket leder till att han har väldigt mycket otur.

D.gray man: Du kan se serien, men läs mangan också! den är mycket, mycket bättre. Själva serien har alldeles för mycket fillers enligt mig, men den är fortfarande ok att se på. Har väldigt härlig humor, och snygga karaktärer. om du tycker om exorsism ska du se denna.

Den sista serien jag kommer ta upp nu är:

Pandora hearts: TYCKER DU OM ALICE I UNDERLANDET SKA DU SE DENNA! De flesta karaktärer basseras på de som finns i alice i underlandet. jag bara älskade denna serie, då jag äskar alice i underlandet.


jag har massor med fler anime, och då menar jag verkligen det, men dessa är bland de bästa. såklart så har jag sett naruto mm. även de är bra men vissa slår även naruto, tyvärr. :P


AMV-POWER!

Hittade nyligen en amv som jag verkligen diggade. Den fick mig att tänka lite på hur surt livet kan vara ibland. Haha tror däremot inte att låten stämmer in på mig till 100 %, inte ens 20 % men tyckte den var jäkligt bra.

 

Det känns så sjukt att vissa människor har det så här. Jag hoppas att jag aldrig kommer att hamna där.

 

//Michan


Sötare av sötast

Hittade nyss en liten amv som hade en så sjukt söt låt så att man nästan kan spy, såklart på japanska :P Men på något sätt diggade jag den ändå:


Memories

Jag satt nyligen och tittade igenom några gamla bilder och gud vilka minnen man har alltså. Hittade bilder från uppcon, studenten, studentskivor, USA-resan, alla olika båtresor man varit på, språkresan... jadu... många och återigen många bilder/minnen.  och nu sitter man och tycker att man knappt gjort något? Jises vad rastlös jag är.

Här är några av bilderna jag hittade:

 

fanns så sjukt många bilder men men... detta duger. en sista kan jag bjuda på, då det faktiskt är jag på bilden:


Priset som vinnaren fick

Detta blev resultatet av mitt pris som "Dilnaz" vann i en tidigare tävling:) Hon var med och bestämde, jag gav några förslag och detta blev resultatet:



Håll ögonen öppna för kommande tävlingar. Om ni vill kan ni även beställa en header. Ni bestämmer hur ni vill ha det, jag gör den :)

//Miko  

photoshop-natt

har suttit och arbetat lite i natt med både headers och ritningar. trots detta spårade det såklart ut i slutet och ledde till små wallpapers:



En liten header som jag hade tänkt göra till mig själv, men blev inte så nöjd så sket i den, ps. har gjort trädet helt sj!:

//Michan

sov så gott nu alla bruttor!


tackat ja till högskola :)

Sådär ja, nu har jag tackat ja till min högskola. Nu återstår bara att ansöka om studiemedel, skicka in kontrakt till skebo.nu och sedan skaffa hemförsäkran mm.

jises, det är mycket att tänka på just nu.

// Michaela

Lite av mitt arbete :)

detta är dock wallpapers, och eftersom jag är lite av ett animefreak så har jag för det mesta wallpapers med anime/tecknade figurer på.
Jag lägger ut detta så att ni kan se hur jag arbetar :) Det dumma med mina wallpapers är att det bara är snabbjobb. detta är däremot inte till salu då jag ej står för alla bilder. jag gör dem som egna wallpapers till min dator, men jag vill ju bara visa er hur jag arbetar nu så:

wallpaper 1, har gjort helt själv, utan bilder:


wallpaper, har just nu denna som skrivbord på min dator:


En bild jag kalkerat i illustrator:


denna blev jag inte supernöjd med men den tog ett tag att göra, ville ha sömmen mindre:


Kul att det var min lill-syrra som ställde upp på denna bild. Nu har jag gjort om den en hel del, så om man ser originalbilden blir man lite paff. XD





Paniken börjar lägga sig

Nu är jag inte lika stressad längre. lägenheten är klar. Jag har fått hem brev från csn mm. Nu återstår bara:
- tacka ja till skolan
- fixa en bärbar dator innan jag sticker, installerad och klar.
- flygbiljett
- packning
- skicka in ansökan om bidrag/studielån till csn.

Och lite till.. Måste fixa lite när jag väl är på plats också så:P byta adress mm.. wäää vad drygt detta är..

denna dag har varit riktigt najsig, och det hyllar jag såklart med lite härliga pepplåtar:


Flytt, högskola, studielån... PANIK!

jag kommer såå, bli inaktiv på min blogg igen... håller just nu på och fixar bostad, studiebidrag och allt möjligt inför flytten. Ska flytta hemifrån om ungefär en månad och måste börja packa om ungefär 2 veckor. Jag har aldeles för mycket igång just nu känner jag. Haha, har ringt till de som hyr ut lägenheten ungefär 5 ggr hitills. Kul. Men jag vet iaff att jag ska dela lägenhet med en tjej, och har ett rum på 15 m^2. Mycket härligt!

Jag hoppas att detta kommer gå bra. Måste boka flyg snart också... usch usch.. allt går för snabt. Och jag kan knappt tvätta kläder själv. haha. Men en sak säger jag. om jag känner att programmet är helt fel för mig hoppar jag av på direkten. Men måste ge det ett försök. Om det krisar kan man ju alltid flytta hem igen ett litet tag. :P

Sedan är det ju det andra: vad tusan ska man ha med sig? kan ha två resväskor och en ryggsäck som max. måste ha med tangentbord, högtalare, stereo och dator iaff vad gäller tekniska prylar. och lampor! shit... det är mycket man måste tänka på nu alltså...

Tävling avslutad

Nu är äntligen min tävling avslutad. Och det var Tokiohotel-freaket "Dilnaz" som vann! Grattis till dig gumman :) angående din header får vi höras via mail/telefon :)

Här är hennes blogg: http://fbifamily.blogg.se/



Återigen: ETT STORT GRATTIS! diggade dina fina citat :)

Planen gick åt skogen!

Min dags-plan som jag skrev för två inlägg sedan gick åt skogen. klockan är snart 3 på natten, jag har varken jobbat, matat rabbiten, plockat ur väskan eller käkade frukost.

Istället blev det såhär:
- käkade middag = nudlar
- skickade iväg ett sms till sara som sa att hon skulle på fest = jag gick på fest
- nu är jag hemma och ska sova.


Mina planer brukar aldrig hålla, men imorrn och på måndag måste de göra det, annars kommer allt att skita sig totalt.

En helt annorlunda blogg?

det där är svårt det, att hitta en så udda blogg så att man blir intresserad av at faktiskt läsa inläggen istället för att bara kommentera. jag har några men de är mina vänners så... men jag tror att jag aldrig har hittat en blogg med just mina intressen, förutom min egna blogg då... vet ni någon blogg som skriver om anime, böcker, dans, metal, hästar, grafik mm.. det är i princip mina intressen.  finns de ingen blogg som sticker ut och som har dessa intressen?

De flesta bloggare skriver för det mesta om:
- mode
- mode igen
- olika slags kroppsvårdstekniker (kom ej på namnet, kurer kanske det heter, hehe)
- mammabloggar
- tävlingar
- Sen finns det såklart de som vill få en så överdriven blogg som möjligt genom att skriva om hur fulla de varit, hur otroligt häftiga deras liv är när de egentligen rullar runt i en buske... aaa ni förstår nog. Ska det vara roligt att läsa?
- och bloggarna med en inriktning.. haha jag vill ha en med flera, vet ni någon?


Är det något som ni lagt märke till vad gäller det bloggar "normalast" innehåller?

Home sweet home

Äntligen hemma från gotland! Det var riktigt härligt, förutom att jag, i sista sekund, tappade min mobil på rummet innan vi skulle åka. Insåg det i bilen när vi var i stockholm. KUL!
Så jag levde utan mobil i en vecka och jag klarade mig faktiskt riktigt bra :) vi hade dator med oss så det löste sig. THANK YOU HUMANS FOR FACEBOOK!



Insåg en sak under resan: Mitt bloggnamn, vilket jag visste betydde något på japanska, betyder tydligen andlig kvinnlig schaman. HAHA KLOCKRENT!

Planer för idag:
- mata rabbiten och fiskarna
- glo anime: Durarara och kuroshitsuji nya avsnitt
- Jobba fram till klockan 10 ikväll.
- MÅSTE KÄKA FRUKOST! Har varit vaken skitlänge nu...
- Packa ur, eventuellt skitiga, kläder ur reseväskan.

HA EN HÄRLIG DAG ALLIHOPA!

nytt inlägg kanske? sommar!

Nu har jag varit väldigt inaktiv på min blogg, speciellt om man jämför med syrran sin, inte ok det där med för mycket bloggande. det är ju faktiskt sommarlov! bort från datastrålningen  och ut i solen med er! passa på nu när det är sån grymmers-väder :) tänk på alla dåliga somrar vi har haft!
fast kom ihåg att smörja in er annars kommer ni bara ångra er :P
här kommer min, för dagen, strandlåt med pendulum - witchcraft. luta dg bakåt i solstolen och njut!


Bad och vm-final, kan det bli bättre?

Gud vad härligt det var att bada idag. Visst, man hade en högst irriterande lillasyster som skvätte sand och vatten på mig varje gång jag låg och solade, och hon ska föreställa fylla  17 år i augusti, vilket skämt, men det var fortfarande så jäkla skönt att ta det första doppet för dagen. bara ligga där och njuta. jag älskar kyla så varför inte. Solen börjar jag bli smått irriterad på då jag aldrig får någon färg!

Då är ju frågan, kan det bli bätre? Ohoojaaa det kan det. Ska nämligen till gotland och träna rumpan av mig med flera cykelpass om dagen. lägenheten ligger en bit från visby, men det spelar ingen roll för mig. är det sommar så då jäklar!

nu ska jag nog ta och packa min "lilla" väska, sedan blir det glo på vm! HEJA HOLLAND!!!

dagens pepplåt, så jäkla härligt med basen i denna låt alltså, NI MÅSTE LYSSNA PÅ DEN:

sen måste jag ju bara säga att episode 2 på nya kuroshitsuji var lika bra som det första, här är opening:

 

 

 

 


Mitt företag - egen: varning-stökigt-rum-affisch

Här kommer lite uppdatering angående mitt företag.. igen.

Mina produkter handlar altså om bild och design:

- headers, bakgrunder mm till bloggar (header = bilden jag har med hand/ros, för er som ej vet)
- wallpapers, andra föredrar att kalla det affischer
- vykort - grattiskort, födelsedagskort, tackkort mm
- loggor
- t-shirttryck.

Jag har kunskaper inom både photoshop och illustrator, och själva ideen med mitt företag är att du som köpare ska kunna bestämma vad du vill ha på trycket, eller kortet, medan jag fixar det.

Kanske vill du ge din syrra något coolt grattiskort, eller kanske en affisch som du kan ha uppsatt utanför dörren. har gjort en affishsjälv där det står:
VARNING STÖKIGT RUM!             
med stora bokstäver. Och så har jag en bild på mig själv som jag fixat till lite i ps XD så sjukt snyggt. Det var även därför jag kom på denna idee. andra, förutom mig själv måste ju vilja ha sådant också :)

Uruguay vs Tyskland!

Vem kommer egentligen vinna fotbolls-matchen idag? om jag ska vara ärlig hoppa jag verkligen på att Uruguay kommer vinna (hoppas det stavas så, och jag ska ha gått svenska C, suck) över tyskland. Fast det jag verkligen peppar och längtar efter är matchen imorgon då det är FINAL!!!

snälla snälla snälla!!!! Holland måste fan vinna detta!!! XD

här kommer en pepplåt till vm-et, tyckte låten matchade fotbollen lite:



Äckligt bra remix :P älskar man fartfyllda låtar så :)


nattinlägg...eller är det morgon...

Ok, klockan är just nu 20 över 5 på morgonen och jag har precis anlänt hem. återigen ett stort jippie för planering, men det är ju sommarlov så så ska vara eller hur! ingen dygnsrytm, fest hela jäkla tiden och så köper man så mycket drinkar man kan på happyhour :P har redan haft fullt upp i sommar än så länge och nästa vecka blir det GOTLAND! ska tydligen på någon BLOGGTRÄFF där. NÅGON ANNAN SOM SKA DIT ÄN JAG?

Om jag har rätt så tror jag att det är stockholmsveckan precis under bloggträffen och jag vill gärna hitta någon att festa med :P ni kan ju höra av er om ni ska dit:)

MORGONENS LUSTIGA TANKE: varför är det aldrig någon som lägger ut ett inlägg om "nattens utstyrsel" istället för dagens. bloggare borde börja variera sig mer :P
(sorry för skumma ideer, de kommer automatiskt när man varit ute :P)

Fireflies remix

hittade nyligen denna video på youtube:9 den hamnade på favoriterna på direkten. ÄLSKAR LÅTEN! FIREFLIES! den är t o m bättre än originalet :)

amv är inte min, den är bara sjukt bra:




UTGÅNG I UPPSALA IKVÄLL DÅ!!! TJOHO 20 KR PÅ ALLT FRAM TILL KLOCKAN 12!!! (förutom breezer och drinkar, damn it)

PEPPAR SOM FAN MED MASSOR AV MUSIK :)


Header till salu (samt matchande bakgrund)



Sådär ja. nu har jag suttit och gjort en liten header:) Detta är dock inte riktigt den stilen jag brukar köra med men det finns ju människor där ute som verkligen älskar söta saker och därför tycker jag att denna skulle passa perfekt till en sådan blogg :)
såklart så kommer bilderna att ersättas med de som du själv vill ha, samma sak gäller texten. (haha gröna perukenbilden alltså..)

pris: 99 kr - Du får en header, bakgrund, och så kan jag installera den åt dig:) 

maila mig på: [email protected] om du vill köpa den :)


klockan är snart 00.00 och jag glor på Ghost Hunt men...

slog snabbt över till family guy, vilket ledde till serien Soul eater.

Ghost hunt var en liten animeserie jag nyligen hittade och tittade på. Den var sådär. Den slår inte Soul eater om man säger så. Och på tal om soul eater och family guy hittade jag nyligen en parodi på detta på youtube. Asså jag svär, ni kommer älska den lika mycket som jag om ni ser på family guy och anime:

spola fram ungefär 15 sekunder, så jäkla bra! sepciellt scenen vid: 1.10!



haha denna är dock ännu bättre, en liten scen ur soul eater:


Sommarlåtar

Sommarlåtar för mig är för det mesta rock, om jag ska vara ärlig, men såklart så finns det andra låtar som lätt hamnar på topplistan för mig.

två riktigt sommriga låtar som jag lyssnar på just nu är:
pendulum - Watercolour
foo figthers - Best of you

vissa tycker nog inte dessa låtar är så somriga men asså.. jag kan inte släppa dem. har ni någon sommarplåga?



Sommarlov och Alice i underlandet

Satt nyligen och tittade på Alice i underlandet. och med nyligen menar jag kl 4 imorse. Sommarlovet har sina för och nackdelar enligt mig då nackdelarna är att man ställer om sig totalt. dygnsrytmen kraschar helt enkelt, även om man arbetar.
en annan nackdel är att solen bänner sönder min hud även om jag har solskyddsfaktor 40 typ. Så jag är både ett nattdjur och rosa som en gris om sommrarna. jippie. någon som känner igen sig?

Men eftersom man älskar stranden och att det har varit en så jäkla bra sommar hitills så kan man inte låta bli att älska det!

men för att återgå till själva filmen, ni som inte har sett den, vilket jag hoppas ni har, gör det! Tim Burton och Johnny depp ihop brukar aldrig vara fel:)

här kommer en liten scen ur filmen med, enligt mig, den bästa karaktären: cheshire, efter denna kommer dock haren!





haren som helt random uttrycker: Spoon. så jäkla klockrent!



fråga: vilken karaktär tyckte du mest om i denna underbara film?:


FMA memories

Haha, jag kan verkligen inte sluta tänka på att fma-serien är slut. Denna underbara serie. Satt nyss och tittade igenom några riktigt bra amv(animemusicvideo) och hittade även första öppningstemat till fma brotherhood :) måste ju lägga ut den då det är en så jäkla skön låt. Lyssna själva så får ni se. Även om ni inte tycker om japanska är den riktigt härlig att lyssna på.



på tal om bra musik så måste ni också lyssna på 30 seconds to mars låt: this is war. (jag har inte gjort denna amv, den är bara ruskigt bra) Riktigt bra låt:



ps. om ni vill vara med i headers-tävlingen så lägg en kommentar under det inlägget:)


Orakel-paul hade rätt igen.

Ännu en gång hade den orange-färgade bläckfisken rätt, vilket jag är riktigt glad över. Spanien vann över tyskland och jag är sjukt stolt över Spanien.
Trots detta hejar jag på Holland men det var bra att tyskarna förlorade. De betedde sig som idioter under förra vm så. men de kämpade fortfarande riktigt bra 

GO HOLLAND!!! 

TÄVLING!

Sådär ja. Nu kommer min efterlängtade tävling att starta, och det är inte vilken tävling som helst. Du kan vinna en header som du själv får bestämma design på! några exemplar kommer komma upp senare så ni kan se just vad för stil jag har men vad gäller denna header så kommer jag anpassa mig efter dina önskemål! jag kan även installera den för er som har svårt med stil/kodmallarna på blogg.se.

Ideen med mitt företag är att du ska få bestämma helt fritt hur din header (mm) ska se ut, men denna kan du få helt gratis så passa på!

Har ni något härligt citat som ni älskar från en film/låt/tv-serie eller från pojkvännen? skriv detta som en kommentar.
Den bästa vinner!


//Miko//

Mitt företag

Som jag sa tidigare i ett inlägg har mitt lilla företag precis dragit igång. Jag är rätt så ny på blogg.se vad gäller design men min blogg är ett exempel på att jag lär mig någorlunda fort.

Det mitt företag alltså kommer syssla med är bild och design. Jag gör allt från:

- loggor
- vykort, grattiskort, tackkort mm

- layouter till bloggare (då jag till största del koncentrerar mig på själva headern(övre bild på min blogg: ros) och bakgrundsbilden.)
- wallpapers (affisher)

till:

- t-shirt tryck


Det roliga med mitt företag är att DU som köpare helt fritt kan bestämma vad som ska vara på trycket eller  t ex: vykortet. Det enda du behöver göra är att berätta hur DU vill ha det.
Eventuellt så får du också skicka bilderdu vill ha med i designen.

Några exemplar om t-shirt tryck, loggor mm kommer komma inom några dagar så att ni kan se hur jag arbetar och hur det jag arbetar med ser ut. Det jag använder mig av är illustrator och photoshop och eftersom mitt företag har startats via Sommarovsentreprenörerna så kommer mina produkter vara BILLIGA nu i början.

Det kommer även komma en tävling om både t-shirt tryck och en blogg layout. Så håll ögonen öppna

Sista fma-avsnittet

Igår kom sista fullmetal alchemist episoden ut och jag vet inte om jag ska vara glad eler ledsen. Det har hållit på i ungefär 10 år och jag kan ju säga att jag varit beroende av den ett bra tag. Men den har varit riktigt bra även fast den gjorts om en gång.
jag dubbelcheckade t o m med mangan för att verkligen kolla om den var slut och det var den. Hoppas författarens nästa verk kommer vara lika bra

//Michan// eller som bloggen nu heter MIKO

Äntligen klar

Nu är jag äntligen klar med min blogg. Är rätt så nöjd  då jag inte kan allt vad gäller kodmallarna. Riktigt krångligt det där. Men jag har fortfarande mina photoshop och illustrator kunskaper så detta kommer nog att gå riktigt bra tror jag. äntligen kan mitt lilla företag komma igång. Jag kan ju passa på och säga att jag gjort rosen helt själv. riktigt stolt :)

Mitt företag kommer gå ut på att du som köpare kan specialbeställa t-shirt-tryck, lätta bloggdesigners, ja det mesta helt enkelt. Du skickar bilder du vill ha med i produkten och jag fixar dem. 

 De produkter jag kommer börja med att sälja är:

- headers (bild över innehållet i bloggen, i min blogg är det rosen/handen). 
- bakgrund: Jag gör även egna bakgrunder till bloggar (detta brukar ingå i priset när du köper en header)
- Kort: kan vara vilket kort som helst, tack-kort, grattiskort, födelsedagskort
- T-shirt: SÅklart så måste jag också sälja t-shirts. Du bestämmer trycket helt och hållet själv, räcker med att du skickar en bild/fotogrfi på någon du tycker om och säger hur du vill att det ska se ut. éxempel kommer dyka upp på bloggen snart :)



För er som har svårt med koder kan jag hjälpa genom att installera bilden. Jag kan även fixa till lite på er blogg med t ex: snygga text-stilar.

jag kommer i ett senare inlägg förklara detta närmre så att du som köpare slipper skapa en massa frågetecken.  

RSS 2.0